Aanvullend pensioen sparen

Er zijn diverse mogelijkheden om te sparen voor pensioenaanvulling.

In Nederland wordt aanvullend pensioen sparen fiscaal gefaciliteerd door de jaarruimte aftrek. Op de site van de belastingdienst kunt u eenvoudig uw jaarruimte berekenen. Hieronder ziet u de link om rechtstreeks naar de site van de belastingdienst te gaan voor de berekening.

https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/nl/aftrek-en-kortingen/content/hulpmiddel-lijfrentepremie-2016-en-daarna

Wij kunnen de jaarruimte ook voor u uitrekenen. Er bestaat zelf een mogelijkheid om niet gebruikte jaarruimtes uit het verleden alsnog te gebruiken. Dit heet de inhaal- of reserveringsruimte en gaat tot 7 jaar terug.

Bekent zijn met uw fiscale jaarruimte is een stap. Maar hoe ziet uw persoonlijke situatie eruit? Hoeveel kunt u sparen? Hoeveel verdient u nu en gaat u straks ontvangen? Heeft u een leeftijdsverschil met uw partner ? Hoeveel geld heeft u straks nodig? Is uw hypotheek (deels) afgelost? Kortom een hoop vragen.

Wij helpen u om met een financieel inzicht plan overzicht te hebben. Vervolgens kunt u keuzes maken. Wij helpen u ook bij het vinden van een passende productoplossing.

Ook kunnen wij een financiële planning voor u maken. Dit is een uitgebreid financieel plan met inkomens- en vermogensplanning. Zeker voor ondernemers is dit erg zinvol.

In ons advies houden wij ook rekening met aflossen van schulden (verlagen van maandlasten) en persoonlijke omstandigheden.

Neem gerust contact met ons op om een afspraak te maken online of persoonlijk bij u thuis.

Telefoon: 06 – 4251 2208 E-mail: info@homefinancieeladvies.nl