Aanvullend pensioen opbouwen- lijfrente

Als u in loondienst bent:

De meeste mensen hebben een pensioentekort. Ook als u actief pensioen opbouwt bij een pensioenfonds. Vaak is er ook een leeftijdsverschil tussen partners en zijn er meerdere werkgevers geweest. Het is dan raadzaam om een inkomens- en vermogensplanning te laten opstellen. In ons advies houden wij ook rekening met het aflossen van schulden (verlagen van maandlasten) en persoonlijke omstandigheden.

Zo heeft u inzicht of uw pensioenopbouw voldoende is in uw situatie. Als u hiermee op jonge leeftijd begint kunt u verrassingen voorkomen.

Als u ondernemer bent:

Veel Zzp’ers en dga’s bouwen geen pensioen op. Vaak is er een leeftijdsverschil tussen partners en onzekerheid over de (verkoop)waarde van de onderneming. Het is dan raadzaam om een inkomens- en vermogensplanning te laten opstellen. In ons advies houden wij ook rekening met het aflossen van schulden (verlagen van maandlasten) en persoonlijke omstandigheden.

Zo heeft u inzicht of uw pensioenopbouw voldoende is in uw situatie.

Voorbeeld voor loondienst en ondernemers:

U gaat 150 euro per maand opzij zetten. Daarbij kiest u voor een beleggingsprofiel (in dit voorbeeld van een gemiddeld rendement van 5%). Als u dit 40 jaar doet (normale werkzame periode) dan heeft u 224.341 euro bij elkaar gespaard. Dit resulteert in een jaarlijkse uitkering (zonder extra rendement) van 11.217 euro per jaar. Daarnaast krijgt u AOW (nu 11.220 euro per persoon of 16.373 euro voor alleenstaanden). Kortom met kleine bedragen sparen verdubbelt u uw pensioeninkomen en dit maakt een groot verschil.

Laat u wel goed voorlichten welk product en belegging bij u past. Daarnaast is het belangrijk dat er met regelmaat een controle is door een (onafhankelijk) adviseur.

Neem gerust contact met ons op voor het maken van een afspraak. Wij helpen u graag.

Schuiven naar boven