Hypotheek

Als u een huis gaat kopen en een financiering (hypotheek) nodig hebt, dan komen daar veel zaken bij kijken. Wij geven u uitgebreid advies en tips, zodat u de juiste keuzes kunt maken. Daarnaast regelen wij de hypotheekaanvraag voor u bij de geldverstrekker van uw keuze. Bijna alle geldverstrekkers in Nederland zijn mogelijk. Zo heeft u de beste voorwaarden en de laagste rente.

U krijgt bij ons een volledige begeleiding en uitleg vanaf de oriëntatie tot en met het passeren (levering) bij de notaris. Wij hebben veel ervaring met ondernemers, vastgoedbeleggers en medische en vrije beroepen. Zij hebben meestal een maatwerk aanpak nodig, omdat hun situatie niet standaard is.

Starter (eerste eigen woning)

Bij ons krijgt u een uitgebreide uitleg en begeleiding. Hoe werkt de aankoop van een woning? Wat komt daarbij kijken? Wat is een woonhuisverzekering, wel of geen overdrachtsbelasting en nog veel meer andere onderwerpen die u wellicht onbekend zijn. Uiteraard bekijken we de mogelijkheden van Nationale Hypotheek Garantie (NHG). In het advies besteden we o.a. aandacht aan de risico’s bij overlijden en ziekte. Bij ons gaat het om kwaliteit van het advies en een goede begeleiding, zodat het voor u helemaal duidelijk is en u de juiste keuzes kunt maakt.

Ondernemers

Wij zijn professional en kunnen uw jaarcijfers lezen en analyseren. Daarbij kijken we door structuren heen. Voordat we een aanvraag naar de bank sturen, analyseren wij eerste zelf de haalbaarheid van uw gekozen hypotheekopzet. Hiermee heeft u vooraf meer duidelijkheid en zekerheid. De bank krijgt van ons een toelichting op uw onderneming en onze visie op de inkomensonderbouwing. Uiteraard kijken we naast een salaris ook naar de overwinst in de onderneming. Kortom een kwalitatieve begeleiding en een passend advies, zodat u wordt ontzorgd in het proces.

Gepensioneerden of vanaf 57 jarige leeftijd

Vanaf 57 jaar wordt er niet alleen naar uw huidig inkomen gekeken, maar ook naar uw pensioeninkomen. Hiermee willen wij voorkomen dat u binnen 10 jaar uw woning weer moet verkopen, omdat uw pensioen te laag is voor de hypotheeklasten. Met vervroegd pensioen en hoog/laag constructies kan dit een complexe uitwerking hebben. Daarom bieden wij maatwerk aan om uw inkomensplanning goed inzichtelijk te maken en te onderbouwen naar een geldverstrekker.

Als u al reeds met pensioen bent, is het nog steeds mogelijk om een hypotheek af te sluiten. Dit kan voor aankoop, maar ook voor verbouwing. Soms zelfs om schenkingen te kunnen doen of uw inkomen mee aan te vullen. Er zijn verschillende hypotheekvormen beschikbaar, zoals een reguliere hypotheek, een verzilverhypotheek (op-eet-hypotheek) of een langleven hypotheek. Er zitten veel verschillen tussen deze hypotheekvormen, rentes en geldverstrekkers. Wij helpen u om de mogelijkheden inzichtelijk te maken, zodat u de juiste keuzes kunt maken. Uiteraard krijgt u een kwalitatieve begeleiding bij het traject. Ook na de afhandeling kunt u altijd contact met ons opnemen en uw vragen stellen.

Verduurzaming eigen woning

In het adviesgesprek is verduurzamen van de eigen woning standaard een onderwerp van het adviestraject. U kunt in bepaalde situaties meer lenen als u het geld gebruikt voor het isoleren van uw woning of zelf energie gaat opwekken. Bij een energiezuinige woning krijgt u soms rentekorting van de geldverstrekker. Ook zijn er diverse subsidiemogelijkheden. Kijk op de pagina Informatie onder links voor meer informatie over dit onderwerp.

Advies- en bemiddelingstraject (stappen)

  1. Kennismaken en een inventarisatie van uw persoonlijke wensen en financiële situatie.
  2. Analysefase (hierin geven wij u informatie over de hypotheekvormen, rentes en de risico’s bij overlijden, ziekte, werkeloosheid, pensioen en uit elkaar gaan).
  3. Adviesfase (hierin krijgt u een persoonlijk advies over alle onderwerpen van de analysefase).
  4. Bemiddelingsfase (in deze fase vragen wij de hypotheek en eventuele verzekeringen voor u aan).
  5. Nazorg (wij streven naar een duurzame lange termijn relatie met u).

Hypotheek verhogen

Mocht u een verhoging willen van uw hypotheek voor bijvoorbeeld verbouwing, aankoop van een verhuurd beleggingspand of een consumptieve opname doen. Ook hierbij kunnen wij u helpen. Wij hebben bijna met alle geldverstrekkers een overeenkomst om namens u te kunnen bemiddelen.

Hypotheek wijzigen

Wilt u uw bestaande hypotheek aanpassen? Bijvoorbeeld de hypotheekvorm, rente, looptijd of andere zaken. Wij kunnen u daarover advies geven en de wijzigingen voor u uitvoeren.

Het hypotheekadvies is inclusief advies over ziekte, arbeidsongeschiktheid, werkeloosheid, pensioen en uit elkaar gaan.

In onderstaand filmpje wordt de noodzaak van een goede voorziening bij ziekte uitgelegd.

Credit Life Consumentenfilm uitleg hypotheek en ziek zijn

Samenwerking

Door middel van samenwerking met gespecialiseerde professionele partijen zoals (register) accountants, (pensioen)fiscalisten, notarissen en taxateurs dragen wij gezamenlijk zorg om tot het beste advies te komen.

Tarieven

Een nieuwe hypotheekaanvraag werkt doorgaans op een vooraf afgesproken vaste prijs. U kunt een indicatie van de kosten vinden in ons dienstverleningsdocument Hypotheken. Voor wijzigingen en verhogingen zijn de kosten doorgaans lager. Het is ook mogelijk om op basis van een uurtarief diensten af te nemen. U betaalt altijd maar één keer advies- en bemiddelingskosten per traject. Als het advies is uitgevoerd door een onafhankelijk adviseur betaalt u bij de bank hiervoor geen kosten meer.

Wij zijn 100% onafhankelijk en krijgen geen vergoeding van geldverstrekkers.

De lijst met geldverstrekkers kunt u vinden onder het menu “documenten”.

Neem gerust contact met ons op voor het maken van een afspraak. Wij helpen u graag.

Schuiven naar boven