Hypotheek

Als u een huis gaat kopen en een financiering (hypotheek) nodig hebt, dan geven wij u graag een persoonlijk financieel advies. Daarnaast kunnen wij de hypotheek voor u aanvragen bij veel geldverstrekkers. Zo heeft u de beste voorwaarden en de laagste rente.

U krijgt bij ons een volledige begeleiding en uitleg vanaf de oriëntatie tot en met het passeren (levering) bij de notaris. Wij hebben veel ervaring met ondernemers, vastgoedbeleggers en medische en vrije beroepen. Zij hebben meestal een maatwerk aanpak nodig, omdat hun situatie niet standaard is.

Verduurzaming eigen woning

In het adviesgesprek is verduurzamen van de eigen woning standaard een onderwerp van het adviestraject. U kunt in bepaalde situaties meer lenen als u het geld gebruikt voor het isoleren van uw woning of zelf energie gaat opwekken. Bij een energiezuinige woning krijgt u soms rentekorting van de geldverstrekker. Ook zijn er diverse subsidiemogelijkheden. Kijk op de pagina Informatie onder links voor meer informatie over dit onderwerp.

Advies- en bemiddelingstraject (stappen)

  1. Kennismaken en een inventarisatie van uw persoonlijke wensen en financiële situatie.
  2. Analysefase (hierin geven wij u informatie over de hypotheekvormen, rentes en de risico’s bij overlijden, ziekte, werkeloosheid, pensioen en uit elkaar gaan).
  3. Adviesfase (hierin krijgt u een persoonlijk advies over alle onderwerpen van de analysefase).
  4. Bemiddelingsfase (in deze fase vragen wij de hypotheek en eventuele verzekeringen voor u aan).
  5. Nazorg (wij streven naar een duurzame lange termijn relatie met u).

Hypotheek voor senioren

Voor mensen die hun pensioendatum naderen of reeds met pensioen zijn, is het mogelijk om een hypotheek voor senioren af te sluiten. Er zijn verschillende hypotheekvormen beschikbaar, zoals een reguliere hypotheek, een verzilverhypotheek (op-eet-hypotheek) of een langleven hypotheek. Er zitten veel verschillen tussen deze hypotheekvormen, rentes en geldverstrekkers. Een goed onafhankelijk advies is noodzakelijk om tot een passende en betaalbare keuze te komen.

Hypotheek verhogen

Mocht u een verhoging willen van uw hypotheek voor bijvoorbeeld verbouwing, aankoop van een verhuurd beleggingspand of een consumptieve opname doen. Ook hierbij kunnen wij u helpen. Wij hebben bijna met alle geldverstrekkers een overeenkomst om namens u te kunnen bemiddelen.

Hypotheek wijzigen

Wilt u uw bestaande hypotheek aanpassen? Bijvoorbeeld de hypotheekvorm, rente, looptijd of andere zaken. Wij kunnen u daarover advies geven en de wijzigingen voor u uitvoeren.

Samenwerking

Door middel van samenwerking met gespecialiseerde professionele partijen zoals (register) accountants, (pensioen)fiscalisten, notarissen en taxateurs dragen wij gezamenlijk zorg om tot het beste advies te komen.

Tarieven

Een nieuwe hypotheekaanvraag werkt doorgaans op een vooraf afgesproken vaste prijs. U kunt een indicatie van de kosten vinden in ons dienstverleningsdocument Hypotheken. Voor wijzigingen en verhogingen zijn de kosten doorgaans lager. Het is ook mogelijk om op basis van uurtarief diensten af te nemen. U betaalt altijd maar één keer advies- en bemiddelingskosten per traject. Als het advies is uitgevoerd door een onafhankelijk adviseur betaalt u bij de bank hiervoor geen kosten meer.

Wij zijn 100% onafhankelijk en krijgen geen vergoeding van geldverstrekkers.

De lijst met geldverstrekkers kunt u vinden onder de pagina Informatie.